15 Manieren om succesvol af te vallen

succesvol afvallen

De afgelopen tijd hebben wij als mensheid het zwaar voor de kiezen gekregen met de komst van het coronavirus. Sportscholen moesten de deuren sluiten en wij moesten massaal thuiswerken. De coronakilo’s waren dan ook amper te voorkomen en het is nu weer tijd om gewicht te gaan verliezen. Je komt online nog wel eens informatie tegen waarmee je weinig kan, bijvoorbeeld zeer onverantwoorde tips. Gelukkig zijn er nog tal van manieren waarmee jij succesvol kan afvallen. Wij hebben deze voor jullie op een rijtje gezet:

tips om succesvol af te vallenVoldoende eiwitten

Afvallen begint bij jezelf en dan draait het niet alleen om sporten. Hetgeen dat jij binnenkrijgt qua voeding is minstens zo belangrijk. Allereerst moet je de juiste voedingstoffen binnenkrijgen, bijvoorbeeld eiwitten. Je kan op één manier calorieën verbranden en dat is door voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Kies daarom voor een eiwitrijk dieet en motiveer jouw stofwisseling om beter zijn werk te doen. Je zal ook een verminderde eetlust hebben en dat scheelt al snel enkele honderden calorieën per dag. Als je daarnaast ook nog genoeg beweging krijgt, dan is afvallen een stuk eenvoudiger.

Eiwitten kan je natuurlijk gewoon uit je gezonde voeding halen, maar eiwitshakes of eiwitpoeders zijn zeker ook een optie om je eiwit-inname te verhogen.

Eet geen bewerkte voedingsmiddelen

In de supermarkt heb jij een enorme keuze aan voedingsmiddelen, maar het is toch slim om twee keer na te denken. Ga op zoek naar voeding dat onbewerkt is. De bewerkte voedingsmiddelen bevatten doorgaans een extra hoeveelheid aan suiker en vet. Je kan het al raden, dat komt jouw dieet niet ten goede.

De bewerkte voeding kan zeer verslavend zijn en zorgt ervoor dat jij meer gaat eten dan je eigenlijk nodig hebt. Mensen die veel bewerkt voedsel eten hebben veel moeite om vervolgens weer een andere pad te bewandelen op het gebied van voeding.

Gooi het ongezonde voedsel weg

Er zijn diverse onderzoeken geweest die hebben bewezen dat de hoeveelheid voedsel in jouw keukenkastjes een belangrijk onderdeel speelt in het dagelijks leven. Simpelweg door het altijd bij de hand te hebben zorgt ervoor dat je sneller een slechte keuze maakt. Gooi daarom al het ongezonde voedsel gewoon weg of geef het aan iemand anders. Als je dan toch de keukenkastjes wilt vullen, doe dat dan met gezond voedsel. Noten en fruit doen al wonderen.

Let op de suikers

Suikers vergiftigen het lichaam en zijn een wereldwijd probleem. In de huidige maatschappij zit er in de meeste producten suikers, zowel natuurlijk als toegevoegd. Suiker kan ziektes veroorzaken, waaronder diabetes en zelfs hartproblemen.

De gemiddelde Nederlander neemt dagelijks rond de 15 klontjes suiker in. Het klinkt niet als veel, maar het is meer dan jij denkt. Je kan voor de grap wel eens vijftien klontjes in een schaaltje doen, het is indrukwekkend. Natuurlijk hoef jij niet helemaal te stoppen met het eten van suikers, maar probeer het wel te verminderen. Je ervaart al snel dat je een stuk actiever bent.

suiker vermijden afvallen

Drink voldoende water

Er zijn veel mensen die dagelijks een grote hoeveelheid frisdrank en bier drinken. Dat is funest voor iemand die wilt afvallen. Je kan het beter bij water houden. Drink bijvoorbeeld iedere ochtend twee glazen water en je zal over de gehele dag al bijna 30% meer calorieën afvallen.

Daarnaast vult water en is het slim om genoeg water te drinken voor een maaltijd. Je ontloopt ook veel suikers en dat scheelt een slok op een borrel.

Er zijn tegenwoordig ook diverse soorten water met een smaakje verkrijgbaar, waardoor het water drinken niet zo eentonig zal worden. Extra pluspunt, water is vele malen goedkoper en dat scheelt ook in de portemonnee.

Zwarte koffie is een goede keuze

Liefhebbers van een kopje koffie moeten beslist niet stoppen met hun dagelijks kopje. In een kopje koffie zitten allerlei bestanddelen die wel degelijk gunstig zijn voor het menselijk lichaam, maar ook een groot aantal antioxidanten.

Zwarte koffie helpt bij het verhogen van jouw energie en dat is positief voor het verbranden van calorieën. Daarnaast heeft koffie een positieve werking op de stofwisseling en zorgt het voor een voller gevoel. Je neemt dus ook het trekgevoel weg en daardoor grijp jij minder snel naar de onnodige snacks. We kennen vaak te weinig de vele voordelen van koffie, zelfs voor je huid bijvoorbeeld!

Ontwijk suikerdrankjes

Er liggen in de schappen een groot aantal drankjes met bizar veel suiker. Je moet denken aan de bekende frisdranken, maar ook chocolademelk. Er zijn ook genoeg mensen die denken aan een vruchtensapje gezond is, maar dat blijkt totaal anders. De vruchtensappen beschikken over een enorme hoeveel suikers.

De vloeibare suikers zijn daarnaast ook exact hetzelfde als de suikers in voeding. Nogmaals, water drinken is de allerbeste optie. Thee is een goede optie om minder frisdrank te gaan drinken!

suikerdrankjes

Groentes en fruit

Gezond eten speelt een essentieel onderdeel binnen een dieet en een gezonde levensstijl. Groente en fruit bestaan grotendeels uit water, maar zitten ook vol met belangrijke voedingstoffen. Je krijgt ook nog eens de benodigde vezels binnen. Natuurlijk zit er ook suiker in fruit, maar dat mag je voor lief nemen. Je moet gewoonweg geen enorme hoeveelheden fruit eten op een dag. Daarnaast zal je makkelijker afvallen als je meer groentes en fruit eet. Het is ook redelijk eenvoudig door te voeren in jouw vaste levensstijl, zelfs wanneer jij jouw streefgewicht al hebt bereikt.

Calorieën tellen

De meeste mensen hebben geen flauw idee hoeveel calorieën zijn op een dag binnenkrijgen. Je kan het echter makkelijk bijhouden en dat geeft een beter inzicht in jouw levensstijl. Je kan op die manier beter aanwijzen waar de problemen liggen. Er zijn applicaties beschikbaar die je helpen om het aantal calorieën bij te houden, je kan zelfs een heus dagboek maken.

calorieen tellen afvallen

Leg de grote borden weg

Er zijn al meerdere onderzoeken op losgelaten en het blijkt dat grote borden afvallen moeilijker maken. Je kan veel beter een klein bord pakken en wat minder opscheppen. De kans is groter dat jij kleinere porties eet en daardoor ook minder calorieën binnenkrijgt. Het blijkt dat wij op een gegeven moment een leeg bord zien en dan sneller een vol gevoel creëren. Het klinkt apart, maar zo simpel kan een mens zijn.

Beperk het aantal koolhydraten

Je kan online een groot aantal diëten vinden die allemaal beweren de oplossing hebben gevonden en afvallen makkelijker maken. Diverse diëten hebben de focus gelegd op koolhydraatarm eten en die blijken ook echt een positief werking te hebben. Je zal de koolhydraten moeten vervangen, bijvoorbeeld voor meer eiwitten. Je eetlust zal direct verminderen en normaliter krijg je ook een stuk minder aantal calorieën binnen.

Neem de tijd voor een maaltijd

neem tijd voor je maaltijdIn de huidige samenleving moet alles snel, waaronder dus ook het nuttigen van een maaltijd. Je bent lekker snel klaar met eten en je kan weer verder met de dag. Je kan veel beter de tijd nemen voor een maaltijd.

Het lichaam heeft namelijk de tijd nodig om voedsel te verwerken en ervoor te zorgen dat jij een vol gevoel krijgt. Als je snel eet dan zal je ook sneller meer gaan eten dan noodzakelijk is. Daarnaast is het belangrijk om jouw eten goed te kauwen, zelfs dat kan ervoor zorgen dat jij sneller gewicht verliest.

Eieren zijn top

Eieren zijn betaalbaar en ideaal voor een dieet. Je kan het zelf al raden, want in een ei zitten bijzonder veel eiwitten. Je zal minder last krijgen van eetbuien en je voelt jezelf vlugger vol. Het blijkt dat als jij twee maanden lang dagelijks als ontbijtje een eitje nuttigt, dat je gemakkelijker gewicht verliest. Daarnaast zal het verzadigde gevoel lang meegaan en dus ook nog in de middag zijn effect op jouw lichaam uitoefenen.

Pittig eten is okay

De stofwisseling en de vetbranding bevorderen kan op allerlei manieren, waaronder met pittig eten. Simpelweg door wat chili aan jouw maaltijd toe te voegen kan jij succesvol afvallen. In de pepers zit een stofje met de naam ‘capsaicine’. De stof kan de eetlust verminderen en dat is altijd goed.

Genoeg slapen is belangrijk

Een mens moet genoeg slaap krijgen om een dag goed te kunnen doorkomen. Je bent de hele dag wat scherper en meer gefocust. Daarnaast heeft slaap ook een effect op jouw eetpatroon. De hormonen zijn dol op een vast eetpatroon en dat moet je proberen te handhaven. Mensen die te weinig slapen hebben een verhoogde kans op obesitas, zo blijkt uit enkele betrouwbare onderzoeken. Geloof het of niet, dit is de eerste tip die Steffi Vertriest geeft op haar blog, dus dat is toch écht een referentie!

One thought on “15 Manieren om succesvol af te vallen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

warming up
Gezondheid & Lichaam Hobby

Warming up: 5 beste oefeningen

Als je weinig tijd hebt, kom je misschien in de verleiding om een warming-up over te slaan en meteen aan je workout te beginnen. Maar als je dat doet, loop je een groter risico op blessures en worden je spieren zwaarder belast. Als je je voorbereidt op een training, of het nu gaat om cardiotraining, […]

Read More
mediteren
Gezondheid & Lichaam Persoonlijk

Het belang van mediteren om tot rust te komen

In de huidige tijd, waarin we allemaal druk zijn, is het belangrijk om af en toe eens een momentje voor onszelf te nemen. De één vindt het prettig om een eind te gaan wandelen, de ander gaat liever naar de sportschool en weer een ander vindt het heerlijk om te mediteren. Omdat we zien dat […]

Read More
fietsapps
Hobby Gezondheid & Lichaam

Beste fietsnavigatie-apps + handige tips

Als je een fietsroute wilt vinden, een route door onbekend terrein wilt uitstippelen of wilt zien wat andere fietsers van plan zijn, kan een app voor fietsrouteplanning u van dienst zijn. Fietsapps voor routeplanning en navigatie helpen u meer wegen en plaatsen om te fietsen te ontdekken. Met de beste fietsapps voor routeplanning kun je […]

Read More