Bezienswaardigheden Turijn: mijn gids

Bezienswaardigheden Turijn

Turijn is de op één na grootste stad van Noord-Italië. De grootste stad van Noord-Italië is namelijk Milaan. Turijn ligt op hoogte van 239 meter, de totale oppervlakte is 1302 km2 en er wonen ongeveer 900.000 mensen. Turijn, staat bekend als ‘zakenstad’. In en rondom de stad zijn veel grote bedrijven gevestigd. De mensen die deze stad bezoeken, zijn meestal fan van oude gebouwen en musea.

Piazza Castello

Piazza Castello is een bekend plein in het centrum van Turijn. Op en rondom het plein vind je een aantal monumentale gebouwen. Deze gebouwen zien er erg indrukwekkend uit. Doordat dit plein in het centrum ligt, ben je overal bij in de buurt. Op nog geen 1.250 meter vind je één van de populairste winkelstraten van Turijn. Rondom het plein vind je een aantal koninklijke gebouwen. Carlo Morello heeft een aantal van deze gebouwen ontworpen. Geniet van enkele typische hapjes op de gezellige terrasjes dichtbij het plein en wandel rond om de pracht en praal te bekijken.

De meeste gebouwen op het plein zijn te bezoeken voor publiek. Zo staat er aan de rand van dit plein een fantastisch museum. Dit museum heeft een fantastische tuin. Om de tuin en het museum te bezoeken, heb je maar één kaartje nodig.

Wanneer je meerdere bezienswaardigheden wilt bezoeken, kun je in veel gevallen een combinatieticket kopen. Je koopt dan één ticket waarmee je bij meerdere bezienswaardigheden naar binnen kunt. Je bent dan een stuk goedkoper uit.

Palazzo Reale

Palazzo Reale is in een bisschoppelijk paleis. De bouw begon in de 17e eeuw. Uiteindelijk is er gebouwd tot 1865. Sinds 1865 hebben er verschillende mensen in dit gebouw gewoond. De eerste bewoner was een hertog. Uiteindelijk is er een koning gaan wonen. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant ziet er schitterend uit.

Dit gebouw hangt vol met kroonluchters en spiegels. Ook vind je er oude meubelen en plafondschilderingen.  Ben je in Turijn? En hou je van oude gebouwen? Dan kunnen wij een bezoek aan dit gebouw zeker aanraden. Op dit moment betaal je minimaal een tientje. Palazzo Reale is zes dagen per week te bezoeken. Dinsdag tot en met zondag is dit gebouw open vanaf 8:30 tot 18:00.

Porta Palatina

Port Palatina was de stadspoort van Turijn in de Romeinse tijd. Deze stadspoort is gebouwd onder Romeinse architectuur. Deze poort gaf de doorgang naar het oudste deel van de stad. Het is één van de overblijfselen van de Romeinse tijd. Bijna exact dezelfde stadspoort staat in Torino. De bouw van deze poort is begonnen in de 1e eeuw na Christus. Het gebouw is dus al bijna 2.000 jaar oud. Deze stadspoort was één van de mooiste gebouwen van die tijd. De Romeinen wilden hiermee hun rijkdom laten zien. De stad Turijn is gesticht in 28 v.Chr. Dit is de enige poort die ‘goed’ bewaard is gebleven. En laten we eerlijk zijn, je zal niet zeggen dat deze poort bijna 2.000 jaar oud is.

In de stad Turijn stonden nog meer stadspoorten. Dit waren er om precies te zijn. Eén hiervan is afgebroken in de 14de eeuw, de andere werd in de 17de eeuw afgebroken. Rondom deze bezienswaardigheid vind je nog meer historische gebouwen. Deze zijn alleen niet zo oud als dit kunstwerk.

Kasteel Valentino

Kasteel Valentino staat in de Italiaanse stad, Turijn. Het was één van de eerste paleizen in Italië. Sinds 1997 staat dit kasteel op de Werelderfgoedlijst. Dit kasteel werd gebouwd in de 11e eeuw. Tussen 1603 en 1663 woonde hier een prinses. Sindsdien hebben er verschillende mensen gewoond van het koninklijk huis. Op dit moment wordt een gedeelte gebruikt door de Polytechnische Universiteit van Turijn. Laten we eerlijk zijn, er zijn slechtere plekken te bedenken voor een universiteit. Het kasteel heeft vier verschillende verdieping, het ontwerp is ontworpen door verschillende architecten.

Het is mogelijk om deze bezienswaardigheid te bezoeken. Het kan verstandig zijn om vooraf een kaartje te boeken. Je bent dan zeker van een plek. Je kunt online boeken via verschillende platformen. Het kan bijvoorbeeld via tripadvisor.nl. Tot 24 uur van tevoren kun je kosteloos annuleren. Je ontvangt het gehele bedrag terug.

Egyptisch museum

Het Egyptisch museum in Turijn is een drukbezochte bezienswaardigheid. Dit museum hoort bij de beroemdste musea van de wereld. Als je hiernaartoe wilt, moet je ver van tevoren boeken. Doe je dit niet? Dan sta je uren in de rij. In dit museum zie je verschillende oude spullen uit de Egyptische-tijd.

In dit museum zijn in totaal 5.268 voorwerpen ten toon gesteld. Deze voorwerpen zijn in 1824 tot 1832 gekocht door de toenmalige koning. Tussen 2012 en 2015 is het museum grondig gerenoveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ibiza vakantie populair
Reizen

Waarom gaan wij allemaal zo graag op vakantie naar Ibiza?

Ibiza, een klein eiland in de Middellandse Zee, is al jaren een favoriete vakantiebestemming voor velen. Maar wat maakt dit eiland zo aantrekkelijk? In dit artikel verkennen we de verschillende facetten die Ibiza zo populair maken, van de bruisende nachtclubs tot de serene stranden en alles daartussenin. De magie van het nachtleven Het nachtleven van […]

Read More
Onvergetelijke Roadtrip door Utah, Californië en Nevada
Reizen

Tips voor een Onvergetelijke Roadtrip door Utah, Californië en Nevada

Een roadtrip door de Amerikaanse staten Utah, Californië en Nevada belooft een avontuur vol adembenemende landschappen, levendige steden en onvergetelijke ervaringen. Deze regio is rijk aan cultuur, natuur en geschiedenis, en een zorgvuldig geplande roadtrip kan u het beste van al deze werelden bieden. Hier zijn enkele tips om uw reis zo onvergetelijk mogelijk te […]

Read More
weekendje parijs
Reizen Cultuur & Media

Vier leuke tips voor een weekendje Parijs

Als je een weekendje naar Parijs gaat, zijn er zoveel dingen om te zien en te doen dat je je misschien afvraagt waar je moet beginnen. Daarom hebben wij vier leuke tips voor je samengesteld, zodat je optimaal kunt genieten van je verblijf in deze prachtige stad! Bezoek de Eiffeltoren De Eiffeltoren is hét symbool […]

Read More