Gezonder leven: drie tips om minder frisdranken te gaan drinken

frisdranken

Ben je verslaafd aan frisdrank? Je bent niet de enige! Het is lastig om minder frisdrank te gaan drinken aangezien deze dranken boordevol suiker en/of zoetstoffen zitten en je lichaam hieraan gewend raakt. Drink je een dag geen frisdrank, dan merk je dat meteen. Je voelt je misschien lusteloos en je kan maar moeilijk op gang komen. Je komt daarom toch in de verleiding om een glaasje frisdrank te nemen en je voelt je meteen als herboren. Je bruist weer van de energie. Wist je dat teveel frisdrank drinken op de langere termijn schadelijk is voor je organen en dat als je niet uitkijkt je zelfs diabetes kan ontwikkelen? Bovendien wordt frisdrank drinken in verband gebracht met kanker en hart-en vaatziekten.

Voldoende redenen om gezonder te gaan leven en minder frisdranken te gaan drinken! Hieronder hebben wij 3 tips voor jou op een rijtje gezet waarmee je gegarandeerd vanaf morgen al minder behoefte hebt aan deze zoetige dranken.

Tip 1: Aanlengen met water

In één keer stoppen met het drinken van frisdranken is misschien geen goed idee. Beter is het om je dagelijkse inname af te bouwen. Wissel frisdranken en water drinken met elkaar af. Zo kan je lichaam langzamerhand wennen aan minder suikers en je smaakpapillen kunnen wennen aan water drinken. In plaats van frisdrank af te wisselen met gewoon water, kan je er ook voor kiezen om frisdranken aan te lengen met water. Voeg telkens een beetje meer water toe, totdat je volledig van de frisdrank bent afgekickt.

Tip 2: Koop een bruiswatermachine

Minder frisdrank drinken? Koop dan een bruiswatermachine! Met een bruiswatermachine maak gewoon van kraanwater of fleswater snel en eenvoudig je eigen bruiswater. Deze machine voegt een hoeveelheid koolzuur toe aan het water. Voeg zelf een beetje citroenzuur toe aan het water en op deze manier heb je altijd een heerlijke, gezonde, verfrissende drank in huis. Ikzelf heb er één van het merk Sodastream!

cold brew ice teaTip 3: Koude thee en koffie

Wist je dat in veel frisdrank cafeïne zit? Fabrikanten voegen cafeïne toe aan bijvoorbeeld Fanta, Cola, Icetea en talloze andere dranken. Dit om de consument verslaafd te houden. Stop je abrupt met frisdrank drinken dan krijg je ongetwijfeld met flinke ontwenningsverschijnselen te maken. Maak je eigen koude thee! Zet gewoon een flinke pot met thee, laat dit afkoelen en voeg er ijsblokjes aan toe, of ga voor een cold brew tea!

Je eigen ice tea maken is gezond en je krijgt toch nog cafeïne binnen. Voeg eventueel wat munt of citroen toe voor extra smaak. Cafeïne zit in de meeste theesoorten waaronder zwarte thee en groene thee. Als je voor een cafeinevrije thee wil gaan heb je ook wel wat opties.

Hoe zit het met light frisdranken?

Light frisdrank is net zo ongezond als gewone frisdrank. Een light frisdrank is dan wel suikervrij en daarom bevat het minder calorieën, toch voegen fabrikanten zoetstoffen toe waarop het lichaam reageert zoals het ook op suiker reageert. Je lijf zal in één keer veel insuline aanmaken waardoor je na het drinken van light drank al snel weer een energie dip krijgt. Je belast hiermee ook je organen. Niet doen dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

gezonder haar
Gezondheid & Lichaam

Vijf makkelijke tips voor gezonder haar in 2021

Je haar vertelt veel over je gezondheid. Mensen die gezegend zijn met een volle, glanzende haardos, die zijn gezonder dan mensen met dof en broos haar. Net zoals je nagels iets aangeven over het ervoor staat met jouw gezondheid, zo gaat dat ook op voor je haar. Met voeding kan je al enorm veel bereiken. […]

Read More
Gezondheid & Lichaam

Waarom ik zuivelproducten heb geweerd uit mijn leven, zélfs in mijn koffie!

Zuivelproducten zijn haast niet weg te denken uit ons leven. In veel producten wordt zuivel toegevoegd. Van kookroom tot koffiemelk. Van kaas tot ijs. Van hartige snacks tot boter. Van chocolade tot vla en pudding. Je ontkomt er haast niet om om zuivelproducten te eten. Is zuivel dan zo slecht? Nee. Met mate zuivel nuttigen […]

Read More
succesvol afvallen
Gezondheid & Lichaam

15 Manieren om succesvol af te vallen

De afgelopen tijd hebben wij als mensheid het zwaar voor de kiezen gekregen met de komst van het coronavirus. Sportscholen moesten de deuren sluiten en wij moesten massaal thuiswerken. De coronakilo’s waren dan ook amper te voorkomen en het is nu weer tijd om gewicht te gaan verliezen. Je komt online nog wel eens informatie […]

Read More