Goedkoop reizen: enkele originele reisopties die niet duur zijn in 2021

originele reisopties

Anno 2021 is goedkoop op vakantie gaan nog altijd mogelijk. Maar heb je weinig budget en wil je daarom zo goedkoop mogelijk reizen, dan wordt dat wat lastiger. Met de auto reizen is duur. De trein nemen niet veel goedkoper en de prijzen voor vliegtickets naar verre bestemmingen zijn ook niet echt aanlokkelijk. Tenzij je het geduld hebt om te wachten op stuntaanbiedingen of last minutes. Echter, met deze originele reisopties die totaal niet duur zijn kan je in 2021 nog erg goedkoop reizen. Lees hieronder meteen verder en laat je verrassen!

goedkope vakantieTips voor een goedkope vakantie in 2021

Hoe kan je in 2021 nog goedkoop op vakantie gaan? Het is mogelijk om veel geld te besparen op je vakantie door je vakantie te vieren in eigen land. Je hoeft dan niet of nauwelijks te reizen en kan dus besparen op reiskosten. Voor vakanties in zowel eigen land als het buitenland kan je het meeste geld besparen door buiten het weekend te vertrekken – en zo kan je ook nog eens een hele hoop files vermijden op de drukke reisweekends!

Boek je een vliegticket? Dan boek je deze het beste op een zondag. En ga als het even kan all-inclusive. Huur ter plekke een auto zodat je geen kosten kwijt bent voor taxi’s en het dure openbaar vervoer. Hieronder vertellen we jou hoe je op een goedkope manier kan reizen naar je vakantiebestemming.

We geven je enkele originele reisopties die in 2021 niet duur zijn!

Originele reisopties: Goedkoop reizen in 2021

De meeste kosten zitten ‘m in het reizen naar de vakantiebestemming indien je kiest voor een vakantie in het buitenland. Wil je op vakantie naar het zonnige zuiden, dan leg je zo in totaal 2000 tot 3000 kilometer af en ben je vele honderden euro’s kwijt aan autokosten. Hieronder hebben wij 3 reisopties voor jou waarmee je veel geld bespaard én die ook nog eens hartstikke origineel zijn!

Ga liften

Heb je wel eens gelift? Zo niet, dan is dat echt een aanrader. Het is niet alleen een spotgoedkope manier van reizen maar ook nog eens origineel. Liften is bijna even oud als het bestaan van de auto. Vroeger liepen mensen die niet over een eigen automobiel beschikten al langs de kant van de weg en staken hun hand op als zij een auto voorbij zagen komen. Vandaag de dag is het een avontuurlijke en goedkope manier om je te kunnen verplaatsen. Vaak ontmoet je bijzondere mensen als je instapt bij wildvreemden.

Houd er wel rekening mee dat je vaak lang onderweg bent alvorens de reisbestemming is bereikt. Belangrijk is het ook om rekening te houden met de regels van een land waar je wilt liften. Zo mag je niet overal langs de kant van de weg staan. In Scandinavië is liften vrij ongewoon en de kans dat je met iemand mag meerijden is dan ook vrij klein. Duitsland is dan weer een walhalla voor lifters, terwijl het in Frankrijk wat lastiger is om van de ene plek naar de andere plek te liften.

ga liften

Liftplek

Bij tankstations en parkeerplekken staan levert het meeste op. Langs de snelweg staan is in alle landen verboden.

Fietsvakantie

Na liften is fietsen (en wandelen) de goedkoopste manier van reizen. Je hebt al een fiets dus je hoeft verder niets meer aan te schaffen op een reserveband na. In Europa kan je vrijwel overal komen op de fiets en er zijn door heel Europa heen uitgebreide fietsroutes uitgezet. Volgens Marbella-experts Iberis Projects zijn ze nu zelfs in Spanje bezig met steeds betere fietspaden en andere infrastructuur – de vooruitgang is duidelijk!

busBusreizen

Eerlijk is eerlijk: Heel comfortabel is reizen per bus niet maar wel enorm goedkoop! Voor een paar tientjes reis je al naar Zuid-Europa.

Daar kan zelfs vliegen, wat anno 2021 nog steeds een goedkope manier van reizen is, ook zelfs niet tegenop.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Je kan uiteraard ook in maatschappelijk opzicht iets bijdragen. Schrijf je in voor vrijwilligerswerk in het buitenland en bouw bijvoorbeeld een school in Afrika of Oost-Europa. Er zijn veel goede doelen organisaties waar jij je bijdrage kan leveren. De organisatie bekostigt vaak je vervoer en je krijgt de maaltijden en onderdak gratis. Bovendien heb je vaak voldoende vrije tijd over – en volgens ZZP-site Yuzz is het ook heel erg boeiend als ervaring op je CV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

wijn ongezond
Gezondheid & Lichaam Hobby

Is wijn ongezond? Hoeveel glazen wijn is écht te veel per week?

Wijn ongezond? Laten we direct met de deur in huis vallen: nee, wijn is niet per definitie ongezond.  Eens een wijntje drinken leidt echt niet meteen tot schade en het veroorzaakt geen enge ziektes. Toch sta je ervan te kijken hoeveel glazen wijn echt te veel is per week. Drink jij te veel wijn? Lees […]

Read More
fotografie-hobby
Hobby

Fotografie-hobby: wat heb je nodig om thuis een kleine studio in te richten?

Een fotografie-hobby kost geld. Vooral als je het een beetje serieus benadert. Wil je graag thuis een kleine studio inrichten? Misschien heb je zelf al wat vooronderzoek gedaan en zo niet, dan kom je er op deze pagina achter wat je zoal nodig hebt om thuis een kleine studie in te richten. Je kan ervoor […]

Read More
Snake Island
Dieren Persoonlijk Reizen

Net als ik bang van slangen? Snake Island in Brazilië is… drama!

Het eiland ‘Ilha da Queimada Grande’ is gelegen voor de Braziliaanse kust en kent ook wel de bijnaam Snake Island. Het eiland heeft deze bijnaam niet voor niets gekregen, want het is één van de gevaarlijkste plekken ter wereld. Je komt op het eiland vrijwel iedere meter een slang tegen, waardoor de gevaarlijkste slagen op […]

Read More