Het belang van mediteren om tot rust te komen

mediteren

In de huidige tijd, waarin we allemaal druk zijn, is het belangrijk om af en toe eens een momentje voor onszelf te nemen. De één vindt het prettig om een eind te gaan wandelen, de ander gaat liever naar de sportschool en weer een ander vindt het heerlijk om te mediteren. Omdat we zien dat veel mensen het belang van mediteren nog niet (volledig) inzien, vinden we het belangrijk hier wat extra aandacht aan te schenken. In dit artikel vertellen we je daarom dus ook stap voor stap het belang van mediteren – iets wat helemaal niet zo moeilijk is als we vaak denken.

Het belang van rust

Er is niets zo belangrijk dan rust in ons hoofd. Met alle gedachten die gedurende de dag door ons hoofd dwalen, kan dit nog wel eens een flinke opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat we al deze gedachten in goede banen kunnen leiden, is het van belang dat we weten hoe we rust kunnen vinden. Mediteren is daarbij één van de meest gebruikte manieren om ervoor te zorgen dat je rust krijgt in je hoofd.

meditatieJe ervaart veel minder snel stress

Wanneer je met enige regelmaat mediteert, dan zal je merken dat je een stuk minder snel stress ervaart in soortgelijke situaties als daarvoor. Dit komt namelijk doordat jij zowel lichaam als geest traint om afstand te doen van bepaalde gevoelens en gedachten. Je kunt ze door het mediteren een plek geven, waardoor ze niet dusdanig weten binnen te dringen dat je er ook daadwerkelijk last van hebt. Het grote nadeel aan stress, is dat het namelijk zorgt voor de aanmaak van het hormoon cortisol.

Je focus is beter

Door te mediteren, zorg je ervoor dat jij je focus weet te behouden. Dit zorgt er niet alleen in het dagelijks leven voordat situatie vele malen makkelijker worden, maar helpt het je ook om bepaalde pittige situatie beter te kunnen doorgronden. Doordat regelmatig te mediteren, leer jij je hersenen namelijk hoe het zichzelf kan afsluiten van bepaalde situaties en zich volledig kan focussen op de meditatie. Deze techniek kan vervolgens overal en altijd worden toegepast, waardoor jij vele malen beter je focus weet te behouden.

Een betere nachtrust

Voldoende slaap is ontzettend belangrijk. Zowel voor ons lichaam als voor onze geest. Wanneer we namelijk niet goed of niet voldoende slapen, heeft dit al heel snel een negatieve uitwerking op onze dagelijkse gang van zaken. Zo verliezen we onze focus en zijn we een stuk sneller geprikkeld. Door voor het slapengaan te mediteren, kun je alle negatieve gedachten je hoofd laten verlaten en kun je met een leeg en uitgerust hoofd de nacht tegemoet gaan.

Je voelt je gelukkiger

Door te mediteren, zal je merken dat je je een stuk prettiger voelt. Dit heeft ermee te maken dat je ervoor zorgt dat zowel lichaam als geest volledig in balans zijn. Hierdoor voel je vele malen minder stress, wat zorgt voor een extra positieve vibe. Je zult merken, dat wanneer je regelmatig mediteert, jij je na verloop van tijd een heel ander mens voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

warming up
Gezondheid & Lichaam Hobby

Warming up: 5 beste oefeningen

Als je weinig tijd hebt, kom je misschien in de verleiding om een warming-up over te slaan en meteen aan je workout te beginnen. Maar als je dat doet, loop je een groter risico op blessures en worden je spieren zwaarder belast. Als je je voorbereidt op een training, of het nu gaat om cardiotraining, […]

Read More
fietsapps
Hobby Gezondheid & Lichaam

Beste fietsnavigatie-apps + handige tips

Als je een fietsroute wilt vinden, een route door onbekend terrein wilt uitstippelen of wilt zien wat andere fietsers van plan zijn, kan een app voor fietsrouteplanning u van dienst zijn. Fietsapps voor routeplanning en navigatie helpen u meer wegen en plaatsen om te fietsen te ontdekken. Met de beste fietsapps voor routeplanning kun je […]

Read More
orgoniet piramides
Hobby Persoonlijk

Wat zijn orgoniet piramides en waarom zijn ze steeds populairder aan ‘t worden?

Orgoniet piramides: de kans is groot dat je er ooit al eens over hebt gehoord of gelezen. Orgoniet wordt ook wel orgonite, orgone of orgon genoemd. Welke term je ook gebruikt, deze staat altijd symbool voor ‘levensenergie’. Een orgoniet piramide heeft de capaciteit om negatieve krachten te absorberen door schadelijke frequenties te neutraliseren en deze […]

Read More