Net als ik bang van slangen? Snake Island in Brazilië is… drama!

Snake Island

Het eiland ‘Ilha da Queimada Grande’ is gelegen voor de Braziliaanse kust en kent ook wel de bijnaam Snake Island. Het eiland heeft deze bijnaam niet voor niets gekregen, want het is één van de gevaarlijkste plekken ter wereld. Je komt op het eiland vrijwel iedere meter een slang tegen, waardoor de gevaarlijkste slagen op aarde. Het is dan ook strikt verboden om Snake Island te betreden. Overigens zijn er ook nog tal van andere dieren woonachtig op het Braziliaanse slangeneiland, maar die fungeren meestal als prooi voor de slangen. Echter is voedsel moeilijk te verkrijgen op het eiland, waardoor kannibalisme voorkomt.

Historie van Snake Island

Duizenden jaren geleden maakte het eiland nog deel uit van het vaste land, maar door de stijging van de zeespiegel kwam daar meer dan 11.000 jaar geleden verandering in. Een lange tijd geleden was het de bedoeling om een bananenplantage op Ilha da Queimada Grande te vestigen, maar de plantage is er nooit gekomen. Dat kwam omdat het eiland zeer gevaarlijk bleek te zijn voor mensen. De meest verschrikkelijke verhalen zijn dan ook bekend over Snake Island.

Een visser kwam in de problemen, omdat zijn boot het had begeven. De visser besloot om zo snel als mogelijk van het water te gaan en kwam terecht op Snake Island. Er werd een lange tijd niets van de man vernomen. De Braziliaan werd later op het eiland in een plas van zijn eigen bloed teruggevonden. Een ander verhaal gaat over een gezin, dat op het eiland ging wonen. De man des huizes was werkzaam als vuurtorenwachter op Ilha da Queimada Grande. Op een avond zouden een groot aantal slangen de woning van het gezin in zijn geglipt. De familie probeerde het huis te ontvluchten, maar zonder succes. Er bleken nog enkele tientallen dan al niet honderden slangen voor het huis te wachten. Het gezin werd vermoord door de beruchte slangen en de gezinsleden zijn een tijdje later gevonden op verschillende plekken op het eiland.

Stropers teisteren Snake Island

Het is niet toegestaan om op eigen houtje Snake Island te betreden, enkel de leden van de marine hebben daar toestemming voor gekregen. In zeer uitzonderlijke gevallen mogen wetenschappers onder begeleiding een kijkje nemen op het Braziliaanse slangeneiland. Het is levensgevaarlijk en onnodig om het eiland te betreden. De marine is wel actief op Snake Island, aangezien er veel stropers zijn die de slangen vermoorden. De huiden van de slangen worden verkocht voor grote bedragen, waardoor het voor de arme Brazilianen een interessante business is.

Dodelijke Bothrops Insularis

Een van de meest beruchte slangen op Snake Island is de Bothrops Insularis. De slang komt uitsluitend voor op het Braziliaanse eiland en kan een lengte van bijna 120 centimeter bereiken. De slang is te herkennen aan een geelachtige kleur en enkele vlekjes. Normaliter krijgt een slang meer dan zes kleintjes per jaar, waardoor het populatie van de Bothrops Insularis blijft groeien op het eiland. Het is misschien niet de giftigste slang op aarde, maar een beet op Snake Island zal naar alle waarschijnlijkheid fataal zijn.

Een beet van de Bothrops Insularis biedt een overlevingskans van rond de 93% bij een directe behandeling. Na de behandeling stijgt de overlevingskans naar 97%. Snake Island is alleen te ver verwijderd van de benodigde voorzieningen om de behandeling te starten. Direct na de beet volgen meerdere lichamelijke problemen. Je kan last krijgen van hersenbloedingen, nierfalen, braken, misselijkheid en bloedblaasjes.

Snake Island op de televisie

Het Braziliaanse Snake Island verscheen in 2015 op de televisie in de speciale serie Treasure Quest. Het doel van de deelnemers is om een waardevolle schat te vinden. Het gaat om schatjagers met veel ervaring en kennis. Het eerste seizoen werd opgenomen op Snake Island en bestond uit een zestal afleveringen. Er zijn online nog voldoende beelden terug te vinden van de Amerikaanse televisieserie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onvergetelijke Roadtrip door Utah, Californië en Nevada
Reizen

Tips voor een Onvergetelijke Roadtrip door Utah, Californië en Nevada

Een roadtrip door de Amerikaanse staten Utah, Californië en Nevada belooft een avontuur vol adembenemende landschappen, levendige steden en onvergetelijke ervaringen. Deze regio is rijk aan cultuur, natuur en geschiedenis, en een zorgvuldig geplande roadtrip kan u het beste van al deze werelden bieden. Hier zijn enkele tips om uw reis zo onvergetelijk mogelijk te […]

Read More
weekendje parijs
Reizen Cultuur & Media

Vier leuke tips voor een weekendje Parijs

Als je een weekendje naar Parijs gaat, zijn er zoveel dingen om te zien en te doen dat je je misschien afvraagt waar je moet beginnen. Daarom hebben wij vier leuke tips voor je samengesteld, zodat je optimaal kunt genieten van je verblijf in deze prachtige stad! Bezoek de Eiffeltoren De Eiffeltoren is hét symbool […]

Read More
onbekende huisdieren
Dieren

Drie onbekende huisdieren die toch heel leuk zijn

Heb jij al eens nagedacht over het nemen van een huisdier, maar wil je eens iets anders dan een kat of hond? Misschien ben je wel op zoek naar een minder bekend huisdier. Er zijn namelijk een aantal onbekende huisdieren die ontzettend leuk zijn om in huis te hebben. In deze blogpost bespreek ik drie […]

Read More