Wat zijn orgoniet piramides en waarom zijn ze steeds populairder aan ‘t worden?

orgoniet piramides

Orgoniet piramides: de kans is groot dat je er ooit al eens over hebt gehoord of gelezen. Orgoniet wordt ook wel orgonite, orgone of orgon genoemd. Welke term je ook gebruikt, deze staat altijd symbool voor ‘levensenergie’. Een orgoniet piramide heeft de capaciteit om negatieve krachten te absorberen door schadelijke frequenties te neutraliseren en deze vervolgens in positieve energie om te zetten. Orgoniet piramides bestaan uit een combinatie van kristallen, hars en metalen.

Positieve en negatieve levensenergie

Orgon, orgoniet oftewel levensenergie is de energie die ieder mens, dier en plant bezit. Het is aanwezig in de atmosfeer en zelfs waarneembaar in vaste objecten. Levensenergie is er altijd en overal. Je kunt het verdelen in positieve en negatieve frequenties. De positieve energie die in de natuur aanwezig is, heeft een heilzame werking op de mens. In drukke steden is echter vooral negatieve energie waarneembaar. Hierdoor wordt de natuurlijke frequentie van je lichaam verstoord, wat kan resulteren in uiteenlopende klachten op fysiek en/of mentaal niveau.

orgonite pyramidMet behulp van orgoniet piramides de balans herstellen

Zeker in de huidige maatschappij, waarin er veel van je gevraagd wordt en je constant ‘aanstaat’, is het belangrijk om aandacht te hebben voor de energiebalans. Steeds vaker gaat men op zoek naar manieren om dit te bewerkstelligen, wat ook de toenemende populariteit van orgoniet piramides verklaart.

Een orgoniet piramide zet niet alleen negatieve krachten om in positieve energie, maar verspreidt deze vervolgens ook. Niet voor niets is orgoniet dan ook een belangrijke tool binnen energiewerk als Reiki.

Hoe werken orgoniet piramides?

Je zult je wellicht afvragen waarom orgoniet dan precies in piramidevorm wordt gebruikt. Het antwoord daarop is eenvoudiger dan je vermoedt. De piramidevorm weet de orgone energie namelijk te versterken, omdat zijn punt dit aantrekt. Wanneer de energie eenmaal is aangetrokken, wordt deze langzaam naar het grondvlak getrokken. Na het neutraliseren van de schadelijke frequenties wordt de positieve energie vervolgens weer naar de punt geduwd, waaruit een krachtige positieve energie zal worden uitgezonden.

Waar helpt orgoniet bij?

Aangezien een disbalans tussen de energiestromen tot de meest uiteenlopende klachten kan leiden, kunnen orgoniet piramides ook tal van klachten positief beïnvloeden. Vaak gebruikt men een dergelijke piramide bij hoofdpijn of migraine, maar ook geeft men aan dat de piramide de nachtrust en concentratie bevordert. Ook meditatiesessies zullen daardoor beter worden. Ook op mentaal vlak helpen orgoniet piramides. Ze zorgen ervoor dat negatieve gedachten en energieën worden omgezet in positieve. Zo raak je een stuk beter in balans.

Orgoniet: raadzaam voor HSP’ers

Orgoniet heeft een extra heilzaam effect op HSP’ers, oftewel hoogsensitieve personen. Wanneer je HSP bent, ben je gevoeliger dan gemiddeld voor indrukken en prikkels van buitenaf. Daardoor voel je je regelmatig overweldigd en ben je ook gevoeliger voor angsten. Orgoniet piramides vormen dan een effectief hulpmiddel, omdat ze je weten af te schermen tegen prikkels van buitenaf. Dit zal een prettig energieveld om je heen creëren het stressniveau in je lichaam aanzienlijk doen verlagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zelf thuis pizza maken
Hobby

Zelf thuis pizza maken: hoe begin je eraan?

Als je ooit hebt gedroomd van het maken van je eigen pizza, dan is dit artikel iets voor jou. In dit artikel zullen we je alle informatie geven die je nodig hebt om thuis pizza te maken. Van de ingrediënten tot de stappen die je moet volgen, we hebben alles voor je op een rijtje […]

Read More
warming up
Gezondheid & Lichaam Hobby

Warming up: 5 beste oefeningen

Als je weinig tijd hebt, kom je misschien in de verleiding om een warming-up over te slaan en meteen aan je workout te beginnen. Maar als je dat doet, loop je een groter risico op blessures en worden je spieren zwaarder belast. Als je je voorbereidt op een training, of het nu gaat om cardiotraining, […]

Read More
mediteren
Gezondheid & Lichaam Persoonlijk

Het belang van mediteren om tot rust te komen

In de huidige tijd, waarin we allemaal druk zijn, is het belangrijk om af en toe eens een momentje voor onszelf te nemen. De één vindt het prettig om een eind te gaan wandelen, de ander gaat liever naar de sportschool en weer een ander vindt het heerlijk om te mediteren. Omdat we zien dat […]

Read More