Vijf makkelijke tips voor gezonder haar in 2021

gezonder haar

Je haar vertelt veel over je gezondheid. Mensen die gezegend zijn met een volle, glanzende haardos, die zijn gezonder dan mensen met dof en broos haar. Net zoals je nagels iets aangeven over het ervoor staat met jouw gezondheid, zo gaat dat ook op voor je haar. Met voeding kan je al enorm veel bereiken.

Mensen die er een ongezonde voedingsstijl op nahouden, die merken dat vroeg of laat aan hun haar. Maar naast letten op de voeding die je binnenkrijgt zijn er nog meer makkelijke tips waarmee je gezonder haar kan kweken in 2021. We hebben voor jou 5 tips verzameld die, zou je alle tips toepassen, haast een garantie zijn voor gezonder haar.

gezonder haar

Makkelijke tips voor veel gezonder haar in 2021

Is 2021 op haargebied voor jou tot nu toe niet echt geslaagd? Ben je die doffe haarbos ook al zo zat? Wij helpen jou graag op weg met 5 tips waarmee je gegarandeerd die gezonde, glanzende haardos weer terugkrijgt!

föhnborstelStop met föhnen en te heet wassen!

Stop direct met je haren te spoelen met te heet water en föhnen. Je doet hier je haren bepaald geen plezier mee. Door je hoofdhuid met heet water te spoelen, droogt je huid uit en daarmee ook je haren. Ook hete lucht is heel erg schadelijk voor je haren.

Overigens in het verlengde hiervan: Zit je graag in de zon? Bedek je haren dan met een petje. Onder invloed van Uv-straling droogt je haar uit en beschadigt het.

Shampoo

Kies bij voorkeur voor een shampoo zonder uitdrogende ingrediënten. Natuurlijke shampoos zonder SLES of SLS zijn veel beter voor je hoofdhuid en haren.

Water drinken

Drink voldoende water. Het liefst 1,5 tot 2 liter per dag! Daarmee voorkom je dat je huid uitdroogt. En zoals je nu weet is een te droge hoofdhuid één van de veroorzakers van ongezond, dof en pluizig haar.

vitamines haarVitaminen en mineralen

Je haren groeien van binnenuit naar buiten toe. Dat is logisch. Maar dat betekent ook dat je haren zich voeden met alles wat je binnenkrijgt. Krijg je dagelijks te weinig vitaminen en mineralen binnen, dan zul je dit geheid terugzien aan je haar.

Gezonde haren kweek je door erop te letten dat je dagelijks fruit en groenten binnenkrijgt, maar er zijn ook specifieke vitaminesupplementen die je kan nemen.

Elastiekjes

Draag je haar het liefst los en gebruik geen elastiekjes. Doe je dit toch, kies dan voor elastiekjes waarin geen metaal is verwerkt. Je kent vast die elastiekjes wel met een ijzertje. Dit ijzer schuurt langs je haren en het kan ervoor zorgen dat je haren beschadigen en breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

warming up
Gezondheid & Lichaam Hobby

Warming up: 5 beste oefeningen

Als je weinig tijd hebt, kom je misschien in de verleiding om een warming-up over te slaan en meteen aan je workout te beginnen. Maar als je dat doet, loop je een groter risico op blessures en worden je spieren zwaarder belast. Als je je voorbereidt op een training, of het nu gaat om cardiotraining, […]

Read More
mediteren
Gezondheid & Lichaam Persoonlijk

Het belang van mediteren om tot rust te komen

In de huidige tijd, waarin we allemaal druk zijn, is het belangrijk om af en toe eens een momentje voor onszelf te nemen. De één vindt het prettig om een eind te gaan wandelen, de ander gaat liever naar de sportschool en weer een ander vindt het heerlijk om te mediteren. Omdat we zien dat […]

Read More
fietsapps
Hobby Gezondheid & Lichaam

Beste fietsnavigatie-apps + handige tips

Als je een fietsroute wilt vinden, een route door onbekend terrein wilt uitstippelen of wilt zien wat andere fietsers van plan zijn, kan een app voor fietsrouteplanning u van dienst zijn. Fietsapps voor routeplanning en navigatie helpen u meer wegen en plaatsen om te fietsen te ontdekken. Met de beste fietsapps voor routeplanning kun je […]

Read More