Vijf makkelijke tips voor gezonder haar in 2021

gezonder haar

Je haar vertelt veel over je gezondheid. Mensen die gezegend zijn met een volle, glanzende haardos, die zijn gezonder dan mensen met dof en broos haar. Net zoals je nagels iets aangeven over het ervoor staat met jouw gezondheid, zo gaat dat ook op voor je haar. Met voeding kan je al enorm veel bereiken.

Mensen die er een ongezonde voedingsstijl op nahouden, die merken dat vroeg of laat aan hun haar. Maar naast letten op de voeding die je binnenkrijgt zijn er nog meer makkelijke tips waarmee je gezonder haar kan kweken in 2021. We hebben voor jou 5 tips verzameld die, zou je alle tips toepassen, haast een garantie zijn voor gezonder haar.

gezonder haar

Makkelijke tips voor veel gezonder haar in 2021

Is 2021 op haargebied voor jou tot nu toe niet echt geslaagd? Ben je die doffe haarbos ook al zo zat? Wij helpen jou graag op weg met 5 tips waarmee je gegarandeerd die gezonde, glanzende haardos weer terugkrijgt!

föhnborstelStop met föhnen en te heet wassen!

Stop direct met je haren te spoelen met te heet water en föhnen. Je doet hier je haren bepaald geen plezier mee. Door je hoofdhuid met heet water te spoelen, droogt je huid uit en daarmee ook je haren. Ook hete lucht is heel erg schadelijk voor je haren.

Overigens in het verlengde hiervan: Zit je graag in de zon? Bedek je haren dan met een petje. Onder invloed van Uv-straling droogt je haar uit en beschadigt het.

Shampoo

Kies bij voorkeur voor een shampoo zonder uitdrogende ingrediënten. Natuurlijke shampoos zonder SLES of SLS zijn veel beter voor je hoofdhuid en haren.

Water drinken

Drink voldoende water. Het liefst 1,5 tot 2 liter per dag! Daarmee voorkom je dat je huid uitdroogt. En zoals je nu weet is een te droge hoofdhuid één van de veroorzakers van ongezond, dof en pluizig haar.

vitamines haarVitaminen en mineralen

Je haren groeien van binnenuit naar buiten toe. Dat is logisch. Maar dat betekent ook dat je haren zich voeden met alles wat je binnenkrijgt. Krijg je dagelijks te weinig vitaminen en mineralen binnen, dan zul je dit geheid terugzien aan je haar.

Gezonde haren kweek je door erop te letten dat je dagelijks fruit en groenten binnenkrijgt, maar er zijn ook specifieke vitaminesupplementen die je kan nemen.

Elastiekjes

Draag je haar het liefst los en gebruik geen elastiekjes. Doe je dit toch, kies dan voor elastiekjes waarin geen metaal is verwerkt. Je kent vast die elastiekjes wel met een ijzertje. Dit ijzer schuurt langs je haren en het kan ervoor zorgen dat je haren beschadigen en breken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gezondheid & Lichaam

Waarom ik zuivelproducten heb geweerd uit mijn leven, zélfs in mijn koffie!

Zuivelproducten zijn haast niet weg te denken uit ons leven. In veel producten wordt zuivel toegevoegd. Van kookroom tot koffiemelk. Van kaas tot ijs. Van hartige snacks tot boter. Van chocolade tot vla en pudding. Je ontkomt er haast niet om om zuivelproducten te eten. Is zuivel dan zo slecht? Nee. Met mate zuivel nuttigen […]

Read More
frisdranken
Gezondheid & Lichaam

Gezonder leven: drie tips om minder frisdranken te gaan drinken

Ben je verslaafd aan frisdrank? Je bent niet de enige! Het is lastig om minder frisdrank te gaan drinken aangezien deze dranken boordevol suiker en/of zoetstoffen zitten en je lichaam hieraan gewend raakt. Drink je een dag geen frisdrank, dan merk je dat meteen. Je voelt je misschien lusteloos en je kan maar moeilijk op […]

Read More
succesvol afvallen
Gezondheid & Lichaam

15 Manieren om succesvol af te vallen

De afgelopen tijd hebben wij als mensheid het zwaar voor de kiezen gekregen met de komst van het coronavirus. Sportscholen moesten de deuren sluiten en wij moesten massaal thuiswerken. De coronakilo’s waren dan ook amper te voorkomen en het is nu weer tijd om gewicht te gaan verliezen. Je komt online nog wel eens informatie […]

Read More