Waarom ik zuivelproducten heb geweerd uit mijn leven, zélfs in mijn koffie!

Zuivelproducten zijn haast niet weg te denken uit ons leven. In veel producten wordt zuivel toegevoegd. Van kookroom tot koffiemelk. Van kaas tot ijs. Van hartige snacks tot boter. Van chocolade tot vla en pudding. Je ontkomt er haast niet om om zuivelproducten te eten. Is zuivel dan zo slecht? Nee. Met mate zuivel nuttigen hoeft niet slecht te zijn maar toch zijn er steeds meer mensen die zuivelproducten compleet weren uit hun leven, waaronder ik! Ik heb mij inmiddels goed ingelezen en voor mij persoonlijk is er geen enkele reden meer om melkproducten te nemen.

Zelfs mijn koffie drink ik zwart (& uit de French Press, natuurlijk)! Naast dat het beter is voor het milieu heb ik ook ontdekt dat het veel gezondheidsvoordelen biedt om te stoppen met zuivelproducten. Lees hieronder alles over de ervaringen die ik heb met zuivelloos door het leven te gaan!

Geen zuivel meer

Geen zuivel meer eten, waarom zou je? Dat vroeg ik mij enkele jaren geleden ook af. Maar ik voel mij er al jaren super goed bij om vrijwel geen zuivelproducten meer te nemen. Het is vooral mijn lichaam die dit kan waarderen. Hieronder lees je waarom ik zuivel zo goed als uit mijn leven heb geweerd. Zelfs in mijn koffie zit geen druppeltje zuivel meer!

zuivelproducten werenWeg met de puistjes!

Dat ik ben gestopt met zuivelinname had vooral te maken met mijn acne. Ik zocht naar manieren om van mijn puistjes af te komen en las dat zuivel één van de veroorzakers kan zijn van acne.

Ik dacht: Laat ik gewoon eens proberen om een weekje geen melkproducten meer te nemen. Ik liet mijn glas melk staan en sloeg het dagelijks broodje kaas over.

Wat bleek? Zuivel had dus inderdaad een heftige werking op mijn lichaam. Na een week waren al mijn puisten verdwenen en ik wist genoeg.

Op gewicht blijven

Nu ben ik nooit heel dik geweest maar eerlijk is eerlijk: Te zwaar was ik wel. Er mochten wel een paar kilo’s vanaf. Maar hoewel ik altijd op mijn eten lette, viel het niet mee om af te vallen. Vaak kwam ik na een streng dieet weer snel aan. Toen ik stopte met zuivelproducten bleek het veel gemakkelijker te zijn om op gewicht te blijven. Zuivel bevat zeer veel calorieën. Vette producten zoals kaas, room en ook melk waren overduidelijk de oorzaak dat ik iets teveel woog. Zonder dat je het doorhebt krijg je er veel te veel van binnen.

Irritatie

Koemelk veroorzaakt bij veel mensen slijmvorming in de mond. Bij mij was dat ook altijd het geval nadat ik een kom yoghurt nam of een glaasje melk. Bij sommige mensen veroorzaakt het zelfs ademhalingsproblemen of irritatie aan de keelholte. Hier heb ik nooit last van gehad maar het feit dat ik na zuivelinname meer slijm in de mond kreeg, dat zet mij nu wel aan het denken en echt prettig was dat niet. Gelukkig heb ik hier geen last meer van nu ik zuivel heb verbannen uit mijn leven. Steeds meer baby’s hebben koemelkallergie, en de symptomen zijn steeds meer gekend.

Rustige darmen

Ik heb last van een prikkelbare darm. Dit was veel erger toen ik nog dagelijks zuivelproducten nam. Na het eten van zuivel kreeg ik vaak last van krampen of diarree. Heel soms neem ik nog wel eens zuivel. Bijvoorbeeld als ik eens bij vrienden ben en er hapjes voorbijkomen met kaas. Vaak heb ik daar al de volgende dag weer spijt van want ik merk direct dat mijn darmen er onrustig van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

warming up
Gezondheid & Lichaam Hobby

Warming up: 5 beste oefeningen

Als je weinig tijd hebt, kom je misschien in de verleiding om een warming-up over te slaan en meteen aan je workout te beginnen. Maar als je dat doet, loop je een groter risico op blessures en worden je spieren zwaarder belast. Als je je voorbereidt op een training, of het nu gaat om cardiotraining, […]

Read More
mediteren
Gezondheid & Lichaam Persoonlijk

Het belang van mediteren om tot rust te komen

In de huidige tijd, waarin we allemaal druk zijn, is het belangrijk om af en toe eens een momentje voor onszelf te nemen. De één vindt het prettig om een eind te gaan wandelen, de ander gaat liever naar de sportschool en weer een ander vindt het heerlijk om te mediteren. Omdat we zien dat […]

Read More
fietsapps
Hobby Gezondheid & Lichaam

Beste fietsnavigatie-apps + handige tips

Als je een fietsroute wilt vinden, een route door onbekend terrein wilt uitstippelen of wilt zien wat andere fietsers van plan zijn, kan een app voor fietsrouteplanning u van dienst zijn. Fietsapps voor routeplanning en navigatie helpen u meer wegen en plaatsen om te fietsen te ontdekken. Met de beste fietsapps voor routeplanning kun je […]

Read More