Wat is Reiki, wat zijn de voordelen en principes

Reiki

Reiki is een techniek die wordt beschouwd als een integratieve therapie, waarbij de therapeut zijn handen uitstrekt over delen van het lichaam van de patiënt om universele vitale energie te kanaliseren en zo het fysieke evenwicht te herstellen, de vitale functies te regulariseren en het mentale en emotionele veld in evenwicht te brengen.

Reiki is het gebruik van universele levensenergie die voor iedereen beschikbaar is, maar door de energetische “onzuiverheden” veroorzaakt door gedachten, gevoelens, negatieve houdingen en geïndustrialiseerd voedsel, zijn onze kanalen (chakra’s) geblokkeerd. De energie komt dus niet volledig binnen, waardoor het vermogen tot zelfgenezing beperkt wordt.

Wat is de universele vitale energie?

Vitale energie is uniek, heel, zonder bipolariteit, zij is noch positief noch negatief, maar een combinatie van deze kwaliteiten. Het is een veilige energie, die niet gemanipuleerd kan worden, maar wel op elk moment en in elke situatie kan worden toegepast, zowel op zichzelf als op een ander.

Reiki SessieWaar is Reiki voor?

Reiki werkt als een integratieve praktijk om delen van het fysieke en emotionele lichaam in evenwicht te brengen. Oosterse wijsheid legt uit dat energie de basis is van alles. In het lichaam stroomt het door energiekanalen, voedt het organen en cellen en regelt het vitale functies.

Fysieke, mentale en emotionele ziekten of disfuncties zijn energie die op de verkeerde manier stroomt, gestopt of geblokkeerd is. Verschillende factoren zoals stress, een zittende levensstijl, slechte voeding, slapeloosheid, onvoldoende ademhaling, angst, gekwetstheid, gehechtheid, woede en een laag gevoel van eigenwaarde zijn in staat de energiestroom te verstoren en kunnen lichamelijke of psychische stoornissen veroorzaken.

Daarom dient Reiki om deze energie te deblokkeren, de stroom te reguleren en zo het evenwicht te herstellen dat nodig is voor gezondheid en welzijn. Door de toepassing van universele energie in het lichaam functioneert het organisme weer harmonieus, met geactiveerde klieren, een gerevitaliseerd zenuwstelsel en een versterkt immuunsysteem.

Voordelen van Reiki

Reiki biedt verschillende voordelen: het kan helpen bij de behandeling en preventie van ziekten en bij het handhaven van fysieke, mentale en emotionele stabiliteit. In die zin is het belangrijkste kenmerk van de methode het herstel van het lichamelijk evenwicht van de persoon, het reguleren van zijn vitale functies, en het in evenwicht brengen van de mentale en emotionele velden, wat de innerlijke vrede bevordert.

Reiki therapie is aangewezen omdat er gedurende de behandeling een bewustzijnsverruiming optreedt waarbij de persoon kleine dingen in zijn dagelijks leven begint te veranderen. Er is een verandering van waarden en de patiënt begint door de moeilijkheden van de routine heen te kijken en ziet een nieuwe manier van leven, gelukkiger en gezonder.

https://www.youtube.com/watch?v=jXOV7E8bKBc

Reiki: hoe een sessie te doen

Gewoonlijk kan de Reiki sessie worden uitgevoerd terwijl de persoon ligt of rechtop zit. De therapeut brengt zijn handen dicht bij een belangrijk punt op het lichaam dat verbonden is met de zeven hoofdchakra’s of raakt het aan, waardoor de energieoverdracht plaatsvindt om de energiestroom vanuit deze punten te herstellen.

De sessie duurt ongeveer 1 uur en gedurende deze tijd gaat de therapeut met zijn handen langs vitale punten van het lichaam van de patiënt. De therapie kan plaatsvinden onder begeleiding van ontspannende muziek of in stilte.

Aantal sessies

Wat het aantal benodigde sessies bepaalt, is de mate van het probleem dat de patiënt heeft en zijn emotionele betrokkenheid. Sommige mensen ontvangen Reiki één of twee keer per week, anderen om de twee weken of één keer per maand.

Andere patiënten doen het alleen in noodsituaties, zoals bij belangrijke beslissingen, nieuwe projecten, wanneer zij rust en evenwicht nodig hebben om hun creativiteit te vergroten of door een gebrek aan energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

warming up
Gezondheid & Lichaam Hobby

Warming up: 5 beste oefeningen

Als je weinig tijd hebt, kom je misschien in de verleiding om een warming-up over te slaan en meteen aan je workout te beginnen. Maar als je dat doet, loop je een groter risico op blessures en worden je spieren zwaarder belast. Als je je voorbereidt op een training, of het nu gaat om cardiotraining, […]

Read More
mediteren
Gezondheid & Lichaam Persoonlijk

Het belang van mediteren om tot rust te komen

In de huidige tijd, waarin we allemaal druk zijn, is het belangrijk om af en toe eens een momentje voor onszelf te nemen. De één vindt het prettig om een eind te gaan wandelen, de ander gaat liever naar de sportschool en weer een ander vindt het heerlijk om te mediteren. Omdat we zien dat […]

Read More
fietsapps
Hobby Gezondheid & Lichaam

Beste fietsnavigatie-apps + handige tips

Als je een fietsroute wilt vinden, een route door onbekend terrein wilt uitstippelen of wilt zien wat andere fietsers van plan zijn, kan een app voor fietsrouteplanning u van dienst zijn. Fietsapps voor routeplanning en navigatie helpen u meer wegen en plaatsen om te fietsen te ontdekken. Met de beste fietsapps voor routeplanning kun je […]

Read More