Wat is Reiki, wat zijn de voordelen en principes

Reiki

Reiki is een techniek die wordt beschouwd als een integratieve therapie, waarbij de therapeut zijn handen uitstrekt over delen van het lichaam van de patiënt om universele vitale energie te kanaliseren en zo het fysieke evenwicht te herstellen, de vitale functies te regulariseren en het mentale en emotionele veld in evenwicht te brengen.

Reiki is het gebruik van universele levensenergie die voor iedereen beschikbaar is, maar door de energetische “onzuiverheden” veroorzaakt door gedachten, gevoelens, negatieve houdingen en geïndustrialiseerd voedsel, zijn onze kanalen (chakra’s) geblokkeerd. De energie komt dus niet volledig binnen, waardoor het vermogen tot zelfgenezing beperkt wordt.

Wat is de universele vitale energie?

Vitale energie is uniek, heel, zonder bipolariteit, zij is noch positief noch negatief, maar een combinatie van deze kwaliteiten. Het is een veilige energie, die niet gemanipuleerd kan worden, maar wel op elk moment en in elke situatie kan worden toegepast, zowel op zichzelf als op een ander.

Reiki SessieWaar is Reiki voor?

Reiki werkt als een integratieve praktijk om delen van het fysieke en emotionele lichaam in evenwicht te brengen. Oosterse wijsheid legt uit dat energie de basis is van alles. In het lichaam stroomt het door energiekanalen, voedt het organen en cellen en regelt het vitale functies.

Fysieke, mentale en emotionele ziekten of disfuncties zijn energie die op de verkeerde manier stroomt, gestopt of geblokkeerd is. Verschillende factoren zoals stress, een zittende levensstijl, slechte voeding, slapeloosheid, onvoldoende ademhaling, angst, gekwetstheid, gehechtheid, woede en een laag gevoel van eigenwaarde zijn in staat de energiestroom te verstoren en kunnen lichamelijke of psychische stoornissen veroorzaken.

Daarom dient Reiki om deze energie te deblokkeren, de stroom te reguleren en zo het evenwicht te herstellen dat nodig is voor gezondheid en welzijn. Door de toepassing van universele energie in het lichaam functioneert het organisme weer harmonieus, met geactiveerde klieren, een gerevitaliseerd zenuwstelsel en een versterkt immuunsysteem.

Voordelen van Reiki

Reiki biedt verschillende voordelen: het kan helpen bij de behandeling en preventie van ziekten en bij het handhaven van fysieke, mentale en emotionele stabiliteit. In die zin is het belangrijkste kenmerk van de methode het herstel van het lichamelijk evenwicht van de persoon, het reguleren van zijn vitale functies, en het in evenwicht brengen van de mentale en emotionele velden, wat de innerlijke vrede bevordert.

Reiki therapie is aangewezen omdat er gedurende de behandeling een bewustzijnsverruiming optreedt waarbij de persoon kleine dingen in zijn dagelijks leven begint te veranderen. Er is een verandering van waarden en de patiënt begint door de moeilijkheden van de routine heen te kijken en ziet een nieuwe manier van leven, gelukkiger en gezonder.

Reiki: hoe een sessie te doen

Gewoonlijk kan de Reiki sessie worden uitgevoerd terwijl de persoon ligt of rechtop zit. De therapeut brengt zijn handen dicht bij een belangrijk punt op het lichaam dat verbonden is met de zeven hoofdchakra’s of raakt het aan, waardoor de energieoverdracht plaatsvindt om de energiestroom vanuit deze punten te herstellen.

De sessie duurt ongeveer 1 uur en gedurende deze tijd gaat de therapeut met zijn handen langs vitale punten van het lichaam van de patiënt. De therapie kan plaatsvinden onder begeleiding van ontspannende muziek of in stilte.

Aantal sessies

Wat het aantal benodigde sessies bepaalt, is de mate van het probleem dat de patiënt heeft en zijn emotionele betrokkenheid. Sommige mensen ontvangen Reiki één of twee keer per week, anderen om de twee weken of één keer per maand.

Andere patiënten doen het alleen in noodsituaties, zoals bij belangrijke beslissingen, nieuwe projecten, wanneer zij rust en evenwicht nodig hebben om hun creativiteit te vergroten of door een gebrek aan energie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

gezonder haar
Gezondheid & Lichaam

Vijf makkelijke tips voor gezonder haar in 2021

Je haar vertelt veel over je gezondheid. Mensen die gezegend zijn met een volle, glanzende haardos, die zijn gezonder dan mensen met dof en broos haar. Net zoals je nagels iets aangeven over het ervoor staat met jouw gezondheid, zo gaat dat ook op voor je haar. Met voeding kan je al enorm veel bereiken. […]

Read More
Gezondheid & Lichaam

Waarom ik zuivelproducten heb geweerd uit mijn leven, zélfs in mijn koffie!

Zuivelproducten zijn haast niet weg te denken uit ons leven. In veel producten wordt zuivel toegevoegd. Van kookroom tot koffiemelk. Van kaas tot ijs. Van hartige snacks tot boter. Van chocolade tot vla en pudding. Je ontkomt er haast niet om om zuivelproducten te eten. Is zuivel dan zo slecht? Nee. Met mate zuivel nuttigen […]

Read More
frisdranken
Gezondheid & Lichaam

Gezonder leven: drie tips om minder frisdranken te gaan drinken

Ben je verslaafd aan frisdrank? Je bent niet de enige! Het is lastig om minder frisdrank te gaan drinken aangezien deze dranken boordevol suiker en/of zoetstoffen zitten en je lichaam hieraan gewend raakt. Drink je een dag geen frisdrank, dan merk je dat meteen. Je voelt je misschien lusteloos en je kan maar moeilijk op […]

Read More